Dit is het virtuele schema van de play-offs om Europees voetbal

Dit is het virtuele schema van de play-offs om Europees voetbal

13 mei 2021 – Met nog één speelronde te gaan zijn drie van de vier deelnemers aan de play-offs om Europees voetbal bekend. Feyenoord, FC Utrecht en FC Groningen gaan in elk geval strijden om een plek in de tweede kwalificatieronde van de Europa Conference League. Hoe ziet het virtuele schema eruit?

De laatste speelronde in de Eredivisie wordt zondag gespeeld. Dan wordt duidelijk wie het seizoen als nummers vijf, zes, zeven en acht eindigen. Feyenoord is al zeker van de vijfde plaats, terwijl FC Utrecht en FC Groningen nog moeten uitmaken wie er als zesde en zevende eindigen. De strijd om de achtste plaats gaat tussen Sparta Rotterdam en Heracles Almelo, al heeft Fortuna Sittard ook nog een theoretische kans om zich de plaatsen voor de play-offs.

De play-offs beginnen op woensdag 19 mei. Dan staan beide halve finales op het programma. Vanwege de overvolle kalender gaan de play-offs dit seizoen over één wedstrijd. Feyenoord zal het in de halve finale opnemen tegen de nummer acht van de competitie. FC Utrecht en FC Groningen weten al dat zij het tegen elkaar zullen opnemen. Zij spelen op de laatste speeldag nog om het thuisvoordeel.

Zondag zal ook bekend worden welke Eredivisie-club gaat deelnemen aan de play-offs om promotie/degradatie. Die club speelt in de halve finale tegen de winnaar van NAC Breda tegen FC Volendam en in de finale tegen De Graafschap, Roda JC, Almere City FC of NEC.

gerelateerd