ADO verbaasd: "Wij hoorden een piepje van de grensrechter"

13 mei 2021, 17:08

De degradatie van ADO Den Haag uit de Eredivisie valt Gianni Zuiverloon zwaar. Om de hoop op lijfsbehoud levend te houden, volstond tegen Willem II alleen de overwinning. ADO ging op eigen terrein echter met 1-4 onderuit tegen de concurrent, waardoor het doek viel.

"Teleurstellend, klote, noem maar op. Alles eigenlijk", somde Zuiverloon voor de camera van ESPN op wat er allemaal door hem heenging. "Of ik emotioneel ben? Natuurlijk. ADO is een veel te mooie club om een divisie lager te spelen. We knokten ons de laatste wedstrijden zo goed terug en dan geven we het vanaf de eerste minuut uit handen."

ADO kwam binnen vijf minuten op een 0-1 achterstand door een doelpunt van Vangelis Pavlidis. De Tilburgers sloegen ruim een kwartier later weer toe. Op het moment dat de Griekse spits zijn tweede van de middag maakte, blies de scheidsrechter op zijn fluitje. De spelers van ADO Den Haag gingen ervan uit dat het doelpunt zou worden geannuleerd, maar niets was minder waar.

"Het was heel verwarrend. Wij hoorden een piepje van de grensrechter. Daardoor dacht wij: er is gefloten. De grensrechter bleef met zijn vlag in de lucht staan en iedereen stopte er als het ware mee. Daarom viel die goal, heel vreemd. Ik heb dat piepje nooit eerder gehoord. Achteraf gezien is het een legitieme goal, maar doordat wij iets horen en de vlag van de grensrechter zien, stopten we ermee", beschreef Zuiverloon wat er gebeurde.

Zuiverloon vond het te makkelijk om de degradatie te wijten aan de nederlaag van donderdag. "Het is niet zo dat we het deze wedstrijd verkloot hebben. Daarvoor is het al misgegaan. Het is zonde, want we hadden onszelf in een positieve gemanoeuvreerd om nog een wonder te verrichten."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen