Met deze opstellingen beginnen Ajax, PSV en AZ en Feyenoord

13 mei 2021, 13:31

Het Eredivisie-geweld gaat om 14.30 uur beginnen, als alle achttien clubs gaan beginnen aan hun voorlaatste wedstrijd van het seizoen. Voor de topclubs zijn de belangen donderdag uiteenlopend en dat is ook terug te zien in de opstellingen.

Ajax - VVV-Venlo

Voor Ajax staat er zondag niets meer op het spel in de wedstrijd tegen VVV-Venlo, dat eerder dit seizoen met 0-13 werd verslagen door de kampioen. Erik ten Hag benut de laatste speelronde om spelers die normaliter op de bank zitten, de kans te geven. Tegen de Limburgers krijgen onder meer Jurgen Ekkelenkamp, Oussama Idrissi en Mohammed Kudus een basisplek. Ook Perr Schuurs start. Opmerkelijk is dat Noussair Mazraoui en Zakaria Labyad niet bij de selectie zitten.

PSV - PEC Zwolle

Bij PSV tegen PEC Zwolle is er weer een basisplek voor de fitte Marco van Ginkel. Ook Ibrahim Sangaré mag aan de aftrap verschijnen van Roger Schmidt. Dat geldt tevens voor de twintigjarige Yorbe Vertessen die de laatste weken een goede indruk maakt bij PSV. Mario Götze heeft de race tegen de klok verloren en is er niet bij. Hij zit ook niet op de bank. Eran Zahavi is er wel bij en start ook.

FC Groningen - AZ

Het belangrijkste nieuws bij FC Groningen tegen AZ is dat Arjen Robben bij de thuisploeg op de bank zit, en dat Teun Koopmeiners terug is bij AZ. De middenvelder is hersteld van een coronabesmetting en begint in de basis. Jordy Clasie zal door de personele problemen bij AZ centraal achterin beginnen. AZ jaagt nog op de tweede plek. Het heeft een punt minder dan PSV.

Heracles - Feyenoord

Bij Feyenoord heeft Dick Advocaat zijn sterkhouders Steven Berghuis en Jens Toornstra weer terug. Zij starten tegen Heracles Almelo ook meteen weer in de basis. Opmerkelijk is verder dat Nicolai Jørgensen de kans krijgt in de spits. Tyrell Malacia en Bryan Linssen zitten niet bij de selectie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen