Even droomde NAC van promotie: "Het zag er goed uit"

Even droomde NAC van promotie: "Het zag er goed uit"

13 mei 2021 – Ook NAC Breda koesterde woensdag even de hoop op promotie. De spelers zeiden vooraf al dat de club 'een godswonder' nodig had, maar even leek het die kant wel op te gaan. NAC stond zelf met 0-2 voor bij SC Cambuur en de tussenstanden op de andere velden waren niet ongunstig. Maurice Steijn zag dat de hoop echter al snel weer vervloog.

NAC moest zelf winnen bij Cambuur en hopen op een nederlaag van De Graafschap. Daarnaast moesten Almere City en Go Ahead Eagles gelijkspelen of verliezen. De Graafschap, Almere City en Go Ahead stonden lange tijd gelijk, terwijl NAC al snel op voorsprong kwam in Leeuwarden. Uiteindelijk werd het hem niet meer voor NAC, uiteraard ook niet omdat het zelf met 3-2 verloor in Leeuwarden.

"Tot een bepaalde periode zag het er goed uit. Daarna kregen wij de goals tegen en wordt er op andere velden gescoord. Dat het niet zou lukken was het meest realistische scenario voor vanavond. Zo eerlijk moet je zijn", zei Steijn tegen BN De Stem. Hij had wel gehoord dat de concurrentie het lastig had. "Dat krijg je mee. Je kijkt naar je eigen ploeg en hoort vanaf de zijkant wat er allemaal gebeurt. Het blijft goed gaan. Je staat wel onder druk, maar brengt een extra verdediger om de punten mee te nemen zodat je achterover kunt zitten om te kijken wat er op de andere velden gebeurt. Maar dan is binnen een paar minuten de wedstrijd hier gespeeld, hoor je de andere tussenstanden en dan weet je: dit gaat 'm niet worden."

De trainer vond dat zijn team het niet slecht deed in Leeuwarden. "We hebben het 65 minuten hartstikke goed gedaan. Je kunt hier een goal tegen krijgen. Dat is niet zo gek tegen een ploeg die al meer dan honderd keer gescoord heeft. Maar ik moet zeggen, vanaf minuut 75 tot het eind hebben we heel veel kansen weggegeven, heel ruim gedekt. Dat moet beter in de nacompetitie."

Het avontuur in de play-offs begint voor De Graafschap met een confrontatie met FC Volendam. "Als we zo spelen in de play-offs als de eerste 60, 65 minuten, dan hebben we goede kans om ver te komen. Thuis hebben we met 3-0 gewonnen van Volendam, maar waren zij goed aan de bal. Uit hebben we geen schijn van kans gehad. Je hebt gelijk een geduchte tegenstander."

gerelateerd