Rensch leert van ploeggenoten: "Dat vind ik echt niet normaal"

13 mei 2021, 10:08

De titel van Ajax is ook de prijs van Devyne Rensch, die dit seizoen een stormachtige ontwikkeling heeft doorgemaakt bij Ajax. De jonge verdediger speelde al 25 officiële wedstrijden in het eerste van de Amsterdammers en is vrij geruisloos doorgebroken. Vanzelf gaat het echter allemaal niet, zegt Rensch.

De back merkt dat het spelen in Ajax 1 veel van hem vraagt. "Het is het eerste seizoen waarin ik in het eerste speel. Het vraagt heel wat van je lichaam om gelijk zo veel wedstrijden te spelen. Op zo'n hoog tempo en niveau en met zo'n hoge intensiteit is het best pittig", zegt hij tegen de NOS. De jonge verdediger gedijt bij Ajax prima in een bescheiden rol in de kleedkamer. "Ik ben zelf gewoon heel rustig en praat niet heel veel. Ik observeer meer. Je kijkt naar hoe zij te werk gaan, ook buiten het veld om. Je ziet dat zij er supergoed mee omgaan en daar wil je van leren."

Leren doet de achttienjarige verdediger veel van spelers die vergelijkbaar zijn met hem. De verrichtingen van zijn voorbeelden Daley Blind en Lisandro Martínez bekijkt hij met bovenmatige interesse. "Als je kijkt naar Daley, zijn passes en hoe hij denkt in het veld. Dat vind ik echt niet normaal. En de wilskracht die Martínez heeft, op dat punt kan ik mijzelf nog verbeteren. Het koppen, het fysieke gedeelte. Daar ben ik wel hard mee bezig."

Rensch won met Ajax de landstitel en de beker en speelt met die ploeg donderdag voor de laatste keer dit seizoen in de Johan Cruijff ArenA. Laagvlieger VVV-Venlo komt op bezoek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen