Seuntjens: "Spel Helmond Sport te triest voor woorden"

Seuntjens: "Spel Helmond Sport te triest voor woorden"

13 mei 2021 – Uiteraard waren de frustratie en het ongeloof enorm bij De Graafschap na de zinderende ontknoping in de Eerste Divisie die voor hen bijzonder teleurstellend eindigde. De thuisploeg won na een lange regenpauze zelf niet van Helmond Sport (0-0) en schonk Go Ahead Eagles daarmee een ticket voor promotie. Ralf Seuntjens baalde enorm.

De spits had zijn pijlen na het duel ook gericht op Helmond Sport, dat de thuisploeg een zware avond bezorgde. "Helmond kwam hier puur voor een punt en ja... Dat is te triest voor woorden, in mijn beleving", baalde Seuntjens bij ESPN. "Dat ze hier zo komen spelen. Ze spelen heel het jaar aanvallend voetbal en gaan zich nu aanpassen om 0-0 te spelen. Als je nergens meer voor speelt, zou ik dat niet doen. Ik heb bij Telstar gespeeld en daar hebben we dat nooit gedaan. Bij FC Den Bosch niet, bij RBC Roosendaal ook niet. Maar wij hebben het gewoon niet goed gedaan", erkende hij ook.

Seuntjens vertrekt na dit seizoen naar NAC Breda. Graag had hij De Graafschap in de Eredivisie achtergelaten. Nu wachten echter de loodzware play-offs. "Wat er door me heen gaat? Als ik dat allemaal op televisie ga vertellen, dan is het 100+. Gewoon een drama, ongelooflijk. De bal wil er gewoon niet in. Al drie wedstrijden niet. Het zit ons niet mee. Twee jaar gestreden, twee jaar op plek twee gestaan achter Cambuur. En dan krijg je dit ervoor terug", zei hij.

Collega-aanvaller Daryl van Mieghem zat bij Omroep Gelderland ook in zak en as. "Het is een dramatische avond voor ons", zei hij. "Dit is echt ongelooflijk. Het was een bizarre avond waarin we redelijk begonnen, toen kwam die hoosbui met regen en hagel en hadden we een pauze van een uur. Toen we weer verder gingen wisten we dat we moesten winnen. We begonnen ook aardig, maar dan moet je de goal wel een keer maken."

gerelateerd