Deze zes clubs nemen deel aan de play-offs om promotie

Deze zes clubs nemen deel aan de play-offs om promotie

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

12 mei 2021 – Heel lang kan De Graafschap niet blijven hangen in de teleurstelling van de misgelopen promotie. De club uit Doetinchem moet namelijk zaterdag alweer aan de bak. Dan staat de eerste ronde van de play-offs in de strijd om promotie/degradatie op het programma. De vijf andere Eerste Divisie-deelnemers zijn ook bekend.

Naast De Graafschap strijden Almere City FC, NAC Breda, FC Volendam, NEC Nijmegen en Roda JC Kerkrade om een ticket naar de Eredivisie. De play-offs worden zaterdag om 16.30 uur geopend met de wedstrijd tussen NAC en Volendam. Later op de dag staan De Graafschap - Roda JC (18.45 uur) en Almere City - NEC (21.00 uur) op de planning.

Wie vanuit de Eredivisie instroomt, is nog niet bekend. ADO Den Haag, VVV-Venlo, FC Emmen, Willem II en RKC Waalwijk zijn de potentiële deelnemers. De nummer zestien van de Eredivisie speelt op 20 mei in de halve finale van de play-offs tegen de winnaar van NAC - Volendam. Daarna wacht een finale tegen De Graafschap, Roda JC, Almere City of NEC.

De finale van de play-offs wordt op 23 mei gespeeld. Het hooggeplaatste team in de Eerste Divisie of de Eredivisie-club speelt altijd thuis.

gerelateerd