Promotiewedstrijd De Graafschap stilgelegd door hevige regenval

12 mei 2021, 20:47   Bijgewerkt: 12 mei 2021, 21:00

Door hevige regenval is de wedstrijd tussen De Graafschap en Helmond Sport na veertig minuten stilgelegd. Scheidsrechter Rob Dieperink besloot de spelers naar de kleedkamer te sturen omdat het veld op De Vijverberg niet meer speelbaar was. Op het moment dat de wedstrijd werd gestaakt, was er nog niet gescoord.

De Graafschap speelt tegen Helmond Sport voor promotie. Wint de trainer van Mike Snoei de thuiswedstrijd, dan eindigt de club uit Doetinchem het seizoen op de tweede plaats en grijpt het een promotieticket. Zoals gebruikelijk worden de wedstrijden in de laatste speelronde tegelijkertijd gespeeld om een zo eerlijk mogelijk competitieverloop te krijgen, maar vaststaat dat de duels niet op hetzelfde moment zullen eindigen.

"Ik ben geen weerman natuurlijk. Het kwam met bakken uit de hemel, het is ons eigenlijk overkomen. We gaan er alles aan doen om zo snel mogelijk op verantwoorde wijze de wedstrijd te hervatten. De veiligheid van spelers gaat altijd boven alles. We doen er alles aan om de wedstrijd vanavond uit te kunnen spelen", reageert Dieperink bij ESPN.

Of er ook een kans is dat de wedstrijd definitief wordt gestaakt? "Ik durf niet zo ver vooruit te kijken. We gaan er alles aan doen om de wedstrijd te hervatten en houden het weer in de gaten. Formeel mag de wedstrijd dertig minuten worden uitgesteld. Maar met de belangen zullen we bekijken of we maximaal kunnen rekken om de wedstrijd vanavond nog uit te spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen