'Druk Koeman neemt toe: Laporta vraagt om gesprek'

'Druk Koeman neemt toe: Laporta vraagt om gesprek'

12 mei 2021 – Nadat FC Barcelona tegen Levante (3-3) opnieuw verzuimde om de koppositie in La Liga te pakken, neemt de druk op de trainer in Spanje toe. Ook intern, zo stelt Mundo Deportivo. Volgens het Spaanse medium wil president Joan Laporta het gesprek aangaan met Koeman om uitleg te vragen over de tegenvallende resultaten.

Koeman maakte dit seizoen met FC Barcelona een bijzondere inhaalslag in La Liga, maar verzuimde tot drie keer toe om door te zetten en de koppositie te pakken. Twee weken geleden ging het al mis in het inhaalduel tegen Granada (1-2 verlies), waarna het ook de topper tegen Atlético niet naar zich toe wist te trekken (0-0). Toen dinsdagavond ook Levante niet werd verslagen, volgde een stortvloed aan kritiek.

Laporta wil naar verluidt dat Koeman zijn kant van het verhaal vertelt en uitlegt waarom de resultaten in deze belangrijke wedstrijden volgens hem uitbleven. Ook zal hij zijn tactische keuzes moeten verantwoorden. Wanneer het gesprek plaatsvindt, is nog niet bekend. Bovendien zal het gesprek niet bepalend zijn voor Koemans toekomst bij de club, maar gaat het Laporta er vooral om uit eerste hand te horen wat Koemans verhaal is. Wel werd erop gewezen dat het niet gegarandeerd is dat Koeman zijn contract (tot de zomer van 2022) uitzit.

Koeman zelf was na de teleurstelling tegen Levante realistisch over zijn positie. "Trainers staan altijd ter discussie", besefte hij. "Ik snap dat, na deze tweede helft, er ook over mijn positie vragen bestaan", werd Koeman geciteerd door Marca. Een uitleg voor het puntverlies had hij direct na de wedstrijd nog niet. "Het is teleurstellend en moeilijk te begrijpen wat er is gebeurd. Het is heel lastig om dit te verklaren."

gerelateerd