Keerzijde schitterende Ajax-actie: sterren te koop aangeboden

Keerzijde schitterende Ajax-actie: sterren te koop aangeboden

12 mei 2021 – Ajax heeft uitgepakt met een zeer speciale actie. De Amsterdammers vierden de 35ste landstitel door de schaal om te smelten en er uiteindelijk 42.000 kleine sterren van te maken. Iedere seizoenskaarthouder heeft zo'n sterretje gekregen, met daarbij een dankbrief voor de steun in een jaar waarin een stadionbezoeker er niet in zat.

Een prachtige actie, die Ajax wereldwijde aandacht en complimenten heeft opgeleverd. De fans waren dolblij met de ontvangen ster, maar sommige fans zien er een handige manier om geld te verdienen. Op vrijhandelsplatform Marktplaats worden meerdere sterren aangeboden en er wordt door supporters die er eentje zoeken ook gretig op geboden.

De meeste sterren worden voor honderden euro's aangeboden, terwijl supporters ook hoge bedragen bieden op de sterren. Er zijn door diverse fans ook advertenties geplaatst waarin er gezocht wordt naar de gewilde Ajax-sterren.

Maar hoe was het mogelijk om van één schaal zoveel kleine stukjes te maken? "Het begon met het smelten van de schaal die is gemaakt van tin en 2.575 gram weegt", legt Martijn van Zon, eigenaar van De Tingieterij uit. "Het vloeisel is nauwkeurig aangevuld en vermengd met de juiste hoeveelheid zuiver tin, waarna de sterren zijn gegoten en gepolijst. Daarna zijn ze per post naar de seizoenkaarthouders van Ajax verstuurd. De kampioenssterren wegen 3,45 gram per stuk en bevatten elk 0,06 gram schaal."

gerelateerd