Koeman krijgt daags na teleurstellende remise slecht nieuws

12 mei 2021, 15:05

Ronald Koeman lijkt het in de laatste wedstrijden van het seizoen te moeten stellen zonder Sergi Roberto. De 29-jarige rechtsachter annex middenvelder van FC Barcelona heeft een blessure overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Levante (3-3). Roberto kwam in de rust voor Ronald Araújo binnen de lijnen en moest zich vijf minuten voor tijd noodgedwongen laten vervangen.

Barcelona maakt woensdag bekend dat uit onderzoek is gebleken dat Roberto een dijbeenblessure heeft opgelopen. Hoelang hij uit de roulatie is, maakt de Catalaanse grootmacht niet bekend. De club schrijft dat Roberto op dit moment niet geselecteerd kan worden en zijn herstel zal bepalen wanneer hij kan terugkeren. Het is zeker niet de eerste keer dit seizoen dat de Spanjaard uit de roulatie is.

Koeman heeft een groot deel van het seizoen geen beroep kunnen doen op Roberto, die in alle competities slechts twintig keer in actie kwam. In totaal miste hij liefst 35 wedstrijden in La Liga, de Champions League, de Copa del Rey en de Super Cup. Roberto kampte dit seizoen al met verscheidene blessure en lag er ook een tijdje uit vanwege een coronabesmetting.

Barcelona liet dinsdag heel dure punten liggen tegen Levante. Door het doelpuntrijke gelijkspel is de kans klein dat Koeman in zijn eerste jaar de Spaanse titel verovert. Atlético Madrid kan de voorsprong op Barcelona woensdagavond vergroten tot vier punten en Real Madrid, dat nu nog derde staat, kan op twee punten voorsprong komen als het donderdag de volle buit pakt tegen Granada.