Van de Looi twee jaar langer bondscoach Jong Oranje

Van de Looi twee jaar langer bondscoach Jong Oranje

12 mei 2021 – De KNVB gaat langer door met Erwin van de Looi als bondscoach van Jong Oranje. De Nederlandse voetbalbond maakt woensdagmiddag via de officiële kanalen bekend dat het aflopende contract van de 49-jarige oefenmeester met twee jaar is verlengd. Hierdoor blijft hij in elk geval tot en met de EK-kwalificatiecyclus voor het EK 2023 de bondscoach van Jong Oranje. Er volgt een automatische verlenging als het EK in Roemenië en Georgië wordt gehaald.

Van de Looi volgde in 2018 Art Langeler op als bondscoach van Jong Oranje. Met de voormalig trainer van FC Groningen en Willem II aan het roer, wonnen de Nederlandse beloften vijftien keer, speelden zij vier maal gelijk en werd er drie keer verloren. Onder Van de Looi plaatste Jong Oranje zich voor het eerst sinds 2013 voor het EK. In maart kwalificeerden de talenten zich voor de kwartfinale van het toernooi, waarin op 31 mei Jong Frankrijk de tegenstander is.

"Werken met de grootste talenten van Nederland is een prachtige uitdaging. Het is mooi en uitdagend om aan de ene kant zo goed mogelijk te presteren met het team in de EK-kwalificatie en op een EK en aan de andere kant om spelers voor te bereiden op het Nederlands Elftal. De samenwerking met mijn staf, het Nederlands Elftal en met de KNVB is uitstekend en daarom heb ik besloten om nog een EK-kwalificatiecyclus met EK door te gaan met Jong Oranje", reageert Van de Looi.

De KNVB heeft ook het contract van assistent-bondscoach Marcel Groninger met twee jaar verlengd. "Als KNVB zijn we erg tevreden over de recente prestaties van het team", aldus directeur topvoetbal van de KNVB Nico-Jan Hoogma. "Zo plaatste Jong Oranje zich, onder leiding van Van de Looi, voor het eerst sinds 2013 weer voor een EK en staat het team nu in de kwartfinale. Naast de goede prestaties van Jong Oranje zijn er ook al een groot aantal spelers doorgeschoven naar het Nederlands Elftal. Het presteren met Jong Oranje en het opleiden van Oranjespelers gaat hand in hand en samen met Erwin en zijn staf willen we dit de komende cyclus graag zo voortzetten."

gerelateerd