Donkere wolken pakken zich samen boven Real, Barça en Juve

Donkere wolken pakken zich samen boven Real, Barça en Juve

12 mei 2021 – Het laatste woord is nog niet gezegd over de Super League-praktijken. De UEFA heeft woensdag laten weten dat er een disciplinair onderzoek ingesteld wordt tegen Real Madrid, FC Barcelona en Juventus. Zij maakten deel uit van de twaalf 'founding fathers' van de competitie en hebben nog geen afstand gedaan van het idee.

De andere negen clubs krabbelden na drie dagen commotie al snel terug. Zij maakten in een statement bekend niet meer mee te willen doen en sommige clubs gingen zelfs diep door het stof door openlijk excuus te maken. Onder meer Arsenal en Liverpool deden dat. Real, Barcelona en Juventus hebben daarentegen nog steeds geen afstand genomen van het idee. Zij geloven nog steeds dat een nieuwe competitie een goed idee kan zijn.

De andere negen clubs zijn inmiddels alweer in genade aangenomen door de UEFA, maar dat geldt dus niet voor die drie grootmachten. Voor die clubs staan er mogelijk ook veel zwaardere straffen voor de deur. De UEFA gaat eerst de situatie verder onderzoeken, waarna het mogelijk met meer informatie over de drie clubs naar buiten zal komen.

Voor Juventus betekent het onderzoek van de UEFA wederom slecht nieuws. Deze week werd ook al bekend dat de Italiaanse bond van plan is om de club uit Turijn te straffen. Gabriele Gravina, voorzitter van de Italiaanse bond (FIFC), erkende dat uitsluiting van de Serie A een mogelijke sanctie gaat worden voor Juventus.

gerelateerd