Advocaat sneert terug: "Blij dat Kuijt maar kort bij ons is geweest"

Advocaat sneert terug: "Blij dat Kuijt maar kort bij ons is geweest"

12 mei 2021 – Dick Advocaat heeft woensdag tijdens de persbijeenkomst richting de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo gereageerd op de kritiek die Dirk Kuijt deze week heeft geuit. De voormalig aanvaller was te gast bij het tv-programma FC Rijnmond van RTV Rijnmond en gaf aan dat de 73-jarige oefenmeester in zijn ogen meer gebruik moet maken van talenten. Volgens Kuijt lopen er bij Feyenoord bepaalde talenten rond die niet onderdoen voor de spelers waar Advocaat op dit moment gebruik van maakt.

Daags voor de wedstrijd in Almelo werd Advocaat geconfronteerd met de uitspraken van Kuijt. "Hoe kan hij daar nou over oordelen", werd de ervaren trainer geciteerd door Voetbal International. "Als hij dit soort dingen zegt, dan ben ik blij dat hij maar kort bij ons is geweest... In die week dat hij er was waren die talenten er toch niet meer? Dus hoe kan hij dat dan zeggen? Hij mag zijn mening hebben, hoor. Maar ik begrijp die opmerking niet zo."

Kuijt trok in februari de deur bij Feyenoord achter zich dicht. De 104-voudig Oranje-international besloot zijn gevoel te volgen en zijn contract te ontbinden. Eind maart keerde Kuijt kortstondig terug bij de Rotterdamse club. In het kader van de cursus coach betaald voetbal leidde hij enkele trainingen van Feyenoord en coachte hij een wedstrijd. Het oefenduel met Willem II ging met 1-0 verloren.

De kans is groot dat Feyenoord zich via de play-offs moet plaatsen voor Europees voetbal. Met nog twee wedstrijden te gaan is de achterstand op nummer vier Vitesse vijf punten. Zelfs als de Rotterdammers nog een Europees ticket bemachtigen, kan Advocaat niet met een positief gevoel terugkijken op het seizoen. "Geslaagd is een ander woord, maar voor onze fans is het wel heel belangrijk dat we het halen. We kunnen het nog enigszins goedmaken en anders is het een matig seizoen geweest vanaf januari", wordt Advocaat geciteerd door RTV Rijnmond.

gerelateerd