Fraser over Beugelsdijk-commotie: "Normaliter een tegenvaller"

Fraser over Beugelsdijk-commotie: "Normaliter een tegenvaller"

12 mei 2021 – Sportief gaat het geweldig met Sparta Rotterdam, maar toch is er deze week wat ruis op de lijn ontstaan op Het Kasteel. Dat heeft alles te maken met het feit dat Tom Beugelsdijk in verband gebracht wordt met een mogelijk geval van matchfixing. Hij zou eerder dit seizoen tegen PSV mogelijk een bewuste gele kaart hebben gepakt, al is dat nog niet bevestigd door de politie. Henk Fraser vindt het in ieder geval vervelend.

Sparta bereidt zich voor op het duel met FC Utrecht van donderdag. "Normaal gesproken is dit een tegenvaller. Het is vervelend dat zoiets in deze fase komt. Het leidt af, links- en rechtsom", stelt Fraser tegen RTV Rijnmond. Hij heeft met de verdediger gesproken over de situatie. "Je gaat wel toetsen hoe hij zich als mens eronder beweegt. Dit kan invloed hebben."

Volgens Fraser kan Beugelsdijk donderdag gewoon spelen, omdat zijn focus volledig bij de wedstrijd is. "Ik ken Beugelsdijk al jaren en ik maak me hier niet druk om. Ik weet in dit geval of hij daartoe in staat is of niet. Dat andere mensen lopen te schreeuwen, dat interesseert me niet zoveel." De coach gaat er vooralsnog ook vanuit dat hij onschuldig is. "Ik ben er totaal niet mee bezig. Ik heb belangrijkere dingen aan mijn hoofd."

Sparta staat achtste en maakt dus nog een goede kans op het halen van de play-offs. Feyenoord kan Sparta van dienst zijn door Heracles Almelo, dat evenveel punten heeft als Sparta, te kloppen. "We rekenen ook op Feyenoord. Daar hopen we wel op."

gerelateerd