SC Cambuur
1 – 0
Heracles Almelo

NAC gelooft nog in tweede plaats: "Het zou een godswonder zijn"

NAC gelooft nog in tweede plaats: "Het zou een godswonder zijn"

12 mei 2021 – Het is niet ondenkbaar dat NAC Breda vrijdagavond naar de Eredivisie promoveert. Daarvoor heeft de Parel van het Zuiden wel een klein wonder nodig. Wint NAC de uitwedstrijd tegen SC Cambuur, verliest De Graafschap van Helmond Sport en lopen Go Ahead Eagles en Almere City FC averij op, dan stijgt de ploeg van trainer Maurice Steijn van de vijfde naar de tweede plaats. Thom Haye gelooft er nog wel in.

De 26-jarige middenvelder realiseert zich tegelijkertijd dat het wel heel gek moet lopen, wil NAC op de laatste speeldag nog het promotieticket grijpen. "Het zou een godswonder zijn, mocht het gebeuren. Als we zelf niet winnen, hoef je überhaupt niet naar de rest te kijken", vertelt Haye tegenover BN De Stem. "Maar als er een competitie is waar het mogelijk is, dan is het deze."

Maurice Steijn sluit een spectaculaire laatste speelronde eveneens niet uit. "Elk kansje dat je hebt, grijp je aan. Hoewel ik verwacht dat de kans niet heel groot is. De Graafschap zie ik winnen van Helmond Sport en Almere City zie ik winnen van Jong PSV", zegt hij tegen dezelfde krant. "Helmond Sport speelt nergens meer voor. De Graafschap heeft veel ervaring in de ploeg. En veel ervaring op de bank. Ze zijn gewend dit soort wedstrijden te spelen."

Lukt het NAC niet om de tweede plaats te heroveren, dan kan de club vrijdag in Leeuwarden met het oog op de play-offs alsnog uitstekende zaken doen. Het liefst wil Steijn nog één plekje stijgen. "Dan speel je de eerste twee wedstrijden in de nacompetitie namelijk thuis. Anders heb je in de halve finale een uitwedstrijd tegen een ploeg uit de Eredivisie."

Het programma van de top-vijf
SC Cambuur - NAC Breda
De Graafschap - Helmond Sport
Excelsior - Go Ahead Eagles
Almere City FC - Jong PSV

gerelateerd