Van Dijk spreekt Oranje-fans toe: "Ik zal aanmoedigen"

12 mei 2021, 15:49

De kogel is door de kerk: Oranje moet het op het EK doen zonder aanvoerder en steunpilaar Virgil van Dijk. De Liverpool-speler zit in de laatste fase van de revalidatie van zijn knieblessure, maar acht het niet verstandig om naar het toernooi te gaan. Ook al was de kans er wel degelijk dat hij nog een rol had kunnen spelen.

Via de clubkanalen van Liverpool bevestigde Van Dijk dat hij het toernooi gaat missen. Daarna sprak hij ook de Oranje-fans toe via Ons Oranje. "Dag Oranje-fans, ik wil jullie een kleine update geven over mijn revalidatie. Ik heb besloten om uiteindelijk niet naar het EK te gaan. Ik vind dat heel jammer, want het zou mijn eerste eindtoernooi worden voor Oranje. Als aanvoerder, ook nog eens. Daar baal ik enorm van. Het gaat goed, dat moet ik zeggen. Maar het EK komt helaas te snel en ik heb daardoor de keuze gemaakt om niet te gaan en ook niet bij het trainingskamp aanwezig te zijn. Ook al was er misschien wel een kans dat ik de laatste wedstrijden van het toernooi had kunnen spelen. Wie weet. Maar goed, ik heb besloten om dat risico niet te gaan nemen."

"Ik kan niet wachten om jullie allemaal weer te zien in een vol stadion. Ik heb ook geen twijfel over dat jullie een uitstekende sfeer gaan maken tijdens de drie wedstrijden in Amsterdam", zegt Van Dijk. "Ik zal natuurlijk ook Oranje aanmoedigen en zal er voor de jongens zijn, waar nodig. Wat ik zeg: ik baal enorm, maar dit is de juiste beslissing. Hopelijk gaan we er wat moois van maken op het EK. Ik zal er alles aan doen om er in september weer bij te zijn voor de WK-kwalificatiewedstrijden. Ik hoop dat het goed gaat met jullie. Tot snel."

Het doel van de 29-jarige verdediger is uiteraard om zich met Oranje te plaatsen voor het WK van volgend jaar in Qatar. Daar zou Van Dijk dan voor het eerst in zijn loopbaan op een eindtoernooi kunnen voetballen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen