Nederland
2 – 0
Oostenrijk

Schmidt: "Wat Zahavi en zijn gezin is overkomen, is heel zwaar"

Schmidt: "Wat Zahavi en zijn gezin is overkomen, is heel zwaar"

12 mei 2021 – Het zijn loodzware dagen geweest voor Eran Zahavi en zijn familie. Zondag werd het huis van de spits van PSV overvallen. Zahavi was zelf met zijn ploeg onderweg naar Tilburg voor het duel met Willem II, toen zijn vrouw en kinderen slachtoffer werden van een brute inbraak. Roger Schmidt ging er woensdag voorafgaand aan het duel met PEC Zwolle verder op in.

Het is niet helemaal zeker of Zahavi donderdag op het veld zal staan tegen PEC. "Ik ga nog met hem praten", zei de coach bij het Eindhovens Dagblad. "Wat hem en zijn gezin is overkomen, is heel zwaar. We zijn elke dag in gesprek geweest en dinsdag heeft Eran weer volledig getraind."

Het kan dus goed dat de spits er donderdag bij is tegen PEC. "Elke dag kijken we wat het beste voor hem is. Heel uitzonderlijk allemaal wat er met hem, zijn vrouw en kinderen is gebeurd. Godzijdank is er niks ernstigs met hun gezondheid aan de hand. Eran is goed opgevangen en heeft vanuit heel Nederland steunbetuigingen ontvangen. Dat heeft hem goed gedaan", zegt de Duitse trainer.

Zahavi is niet het enige twijfelgeval: ook Mario Götze is nog onzeker vanwege spierklachten. "Voor zondag is hij ook nog niet honderd procent zeker een optie. Gisteren en vandaag heeft hij individueel getraind. Hij is er morgen misschien bij en de kans dat het zondag lukt is een stuk waarschijnlijker", zei Schmidt, die niet kan beschikken over Mohamed Ihattaren. Hij is herstellende van ziekte. "Ook voor hem wordt het misschien zondag. Tegen PEC Zwolle zal hij zeker nog niet bij de groep zitten. Timo Baumgartl ook nog niet. Verder is de selectie dezelfde als tegen Willem II, alleen Eran zal normaal gesproken dus terugkeren."

gerelateerd