Nouwen verruilt PSV voor Chelsea en maakt absolute toptransfer

12 mei 2021, 10:43

Na vijf jaar bij PSV gaat Aniek Nouwen komende zomer haar eerste buitenlandse avontuur aan. De Oranje-international beschikt over een aflopend contract en gaat aan de slag bij Chelsea, dat de verdedigster voor drie jaar heeft gecontracteerd. Die stap kan gerust een toptransfer worden genoemd.

Chelsea is kersvers kampioen van Engeland en staat tevens in de Champions League. Een behoorlijke stap omhoog dus, zo weet Nouwen. De 22-jarige Brabantse voelt dat ze klaar is voor de volgende stap. "PSV is mijn club en mijn thuis, dat weet iedereen hier. Ik heb afgelopen seizoen weer extra stap in mijn ontwikkeling gezet en de eerste duels in UEFA Women's Champions League gespeeld. Ook het doel om mezelf in de basis te spelen bij Oranje is afgelopen jaar gelukt. Na vijf seizoenen bij PSV kies ik nu voor de uitdaging om mezelf te gaan ontwikkelen in een grote internationale competitie, bij een Engelse topclub", legt zij uit via de clubkanalen van PSV.

Voor het zover is, wil Nouwen eerst met een goed gevoel in Eindhoven afsluiten. "Ik wil hier natuurlijk eerst op een fantastische manier afscheid nemen. We gaan nog in het Philips Stadion spelen. We zijn in de race voor de landstitel en KNVB Beker. Daar wil ik de komende weken vol voor gaan. Ik kom ooit weer terug bij PSV, dat weet ik zeker", zegt Nouwen.

De verdedigster speelde sinds 2016 bij PSV en was de afgelopen jaren een belangrijke schakel in de defensie van PSV. De teller staat inmiddels op veertien interlands voor Oranje.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen