Van Praag tikt Koeman op de vingers: "Sloeg nergens op"

12 mei 2021, 09:54

Michael van Praag is niet te spreken over Ronald Koeman. De trainer van FC Barcelona sprak onlangs tijdens de Super League-perikelen dat het de UEFA 'alleen maar om geld te doen is'. Die uitspraak is in het verkeerde keelgat geschoten bij de voormalig bestuurder van de UEFA.

Van Praag zwaaide vorige maand af bij de UEFA, maar heeft de Europese bond nog altijd hoog zitten. Dat Koeman zich dus zo uitliet over de Europese bond, zinde hem dan ook niet. "Ik mag Koeman graag, maar wat ik hem nu in slecht Engels op de Spaanse televisie hoorde zeggen; dat sloeg nergens op", countert Van Praag bij het Algemeen Dagblad. "De UEFA krijgt slechts 6,5 procent van alle inkomsten uit de Champions League."

"Ze organiseren daarvoor het toernooi, laten scheidsrechters reizen en boeken hotels voor ze. Ook heeft de UEFA al 48 miljoen euro aan coronatesten uitgegeven, zodat iedereen veilig kan voetballen", zegt Van Praag. Hij vindt het onvoorstelbaar dat FC Barcelona, Real Madrid en Juventus nog altijd heil zien in een eventuele Super League. "Zelfs een ezel stoot zich niet tweemaal aan dezelfde steen", zegt Van Praag. "Ik zie de Super League niet meer gebeuren. De UEFA en de bonden gaan reglementen aanpassen."

Dat er iets gaat veranderen, staat volgens de Nederlander wel vast. "Er komt in 2024 een nieuwe opzet voor de Champions League en misschien komt er na 2028 wel weer een ander format voor dat toernooi. Maar ook dan kunnen clubs alleen op basis van resultaten in hun eigen nationale competitie deelnemen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen