Struijk wikt en weegt: "Nog niet met bondscoach gesproken"

12 mei 2021, 09:15

Pascal Struijk (21) kan door zijn dubbele paspoort voor zowel Nederland als België uitkomen en staat open voor beide landen. Echt een voorkeur spreekt de verdediger van Leeds United niet uit, ook omdat hij nog niet weet of beide landen hem willen gaan oproepen. Een gesprek met Frank de Boer is er volgens hem nog niet geweest.

Struijk weet dat hij gevolgd wordt door beide landen. "Ik laat wekelijks zien dat ik kan presteren in de sterkste competitie van de wereld. Het is aan de bondscoach om te bepalen wie er wordt opgeroepen", zegt hij tegen De Telegraaf. De Boer heeft hem nog niet gebeld, vertelt hij. "Zelf heb ik nog niet met de bondscoach gesproken. Ik heb voor de groepsfase van het EK met Jong Oranje wel een aantal keer met Erwin van de Looi gebeld."

Hoewel Oranje met Virgil van Dijk (nu geblesseerd), Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij goede keuzes heeft achterin, denkt Struijk dat hij iets zou kunnen toevoegen. "Ik weet dat de positie waar ik speel (linker centrumverdediger, red.) een heel interessante is in het hedendaagse voetbal. Ik vind dat ik een complete speler ben: fysiek sterk en goed aan de bal. Daarnaast kan ik ook op het middenveld uit de voeten. Bij Leeds heb ik dit jaar diverse keren in de basis op 6 gestaan. Dus ik ben op meerdere posities en in meerdere systemen inzetbaar."|

Op dit moment kan hij nog niet kiezen tussen Nederland en België. "Het gaat om het grotere plaatje. Wat het beste is voor mijn carrière op de lange termijn in plaats van de korte termijn", zegt de speler die eerder nog in de jeugdopleiding van Ajax speelde. "Ze hebben beide heel sterke pluspunten. Ik zou vereerd zijn om voor een van de twee uit te mogen komen. Een voorkeur kan ik pas hebben als er echt een keuze is tussen beide bonden. Ik moet dan eerst geselecteerd worden door een van beide landen", zegt Struijk, die in het Belgische Deurne geboren is.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen