Barcelona vergooit titelkansen door enorme misstap

11 mei 2021, 23:56   Bijgewerkt: 12 mei 2021, 07:42

Twee keer op rij niet winnen in een titelstrijd is fataal, zo heeft het FC Barcelona van Ronald Koeman dinsdagavond ondervonden. Ondanks een 0-2 voorsprong bij rust en een 2-3 stand na de doelwissel werd er niet gewonnen bij middenmoter Levante: 3-3. Weer heeft Barcelona de kans om de koppositie te grijpen laten liggen en ditmaal lijkt het fataal te zijn voor de nummer twee van La Liga.

Barcelona begon de wedstrijd als nummer drie van de competitie met in de wetenschap dat ze in ieder geval voor een dag de nummer-één-positie kunnen overnemen. De motivatie was ook direct zichtbaar. In de openingsfase cirkelde de ploeg van Ronald Koeman rond het strafschopgebied van Levante. Tot tweemaal toe legde Frenkie de Jong de bal vanaf de achterlijn terug op Pedri, maar de jonge middenvelder wist niet te scoren. De eerste poging belandde over het doel en daarna stuitte hij op de keeper.

Het waren de eerste grote kansen en dan bleef het ook even bij. De storm ging liggen en Levante kreeg de mogelijkheid om in de wedstrijd te komen. De thuisploeg kwam er ook een paar keer gevaarlijk uit, maar telkens ontbeerde het aan de laatste pass. Een kenmerkend voorbeeld was het terugleggen van de bal van linksback Toño, nadat Ousmane Dembélé plots uitgleed. De Levante-speler schoof de bal recht in de voeten van zijn tegenstander, waardoor een grote mogelijkheid verloren ging.

Barcelona kwam ook prima uit de kleedkamer en kreeg via Messi (zijnet) en De Jong (over) meteen twee grote kansen. De sterkhouders sprongen daar wat lichtzinnig mee om en kregen daar spijt van. Na een uur spelen ging het namelijk helemaal mis voor Barcelona. De ellende begon voor Barcelona toen er vanaf de zijkant en voorzet voor de goal werd gegooid door Levante, die knap tegen de touwen werd gekopt door Gonzalo Molero. Sergio Roberto reageerde duidelijk te laat.

De 1-2 had Levante, dat dertiende staat, zichtbaar energie gegeven. Drie minuten later was het namelijk alweer raak. Messi kaatste een bal niet goed en vervolgens ging het ineens razendsnel bij Levante, dat de grote vedette José Morales in stelling bracht. De spits volleerde geweldig raak in de hoek voor de 2-2. Lang duurde het niet voordat Barcelona toch weer de voorsprong nam. Ousmane Dembélé pegelde overtuigend raak voor 2-3.

Levante is in principe uitgespeeld in La Liga, maar ging desondanks onverminderd door met hard werken. Uiteindelijk werd dat ook beloond voor de thuisploeg. Invaller Sergino Dest liet zich eenvoudig uitspelen en zag de lage voorzet bij de eerste paal worden ingetikt door Sergio Leon. Ook Gerard Pique kon niet meer ingrijpen: 3-3. Overigens had Frenkie de Jong kort daarvoor een gele kaart gekregen, waardoor hij de komende wedstrijd tegen Celta de Vigo mist.

Die wedstrijd zal zeer vermoedelijk nergens meer over gaan. Barcelona had vandaag moeten winnen, en zelfs dan was de titel lastig geworden. Het staat tweede met een punt minder dan Atlético en één punt meer dan Real Madrid. Die ploegen komen echter nog drie keer in actie en Barcelona twee, waardoor de kans groter is dat Barcelona derde wordt dan dat het kampioen wordt. Een gigantische klap die nog wel even na zal dreunen in Camp Nou.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen