Napoli wervelt naar zege en bewijst Juventus zeer slechte dienst

11 mei 2021, 23:01

Op het goede moment steekt Napoli in prima vorm in de Serie A. De formatie van trainer Gennaro Gattuso heeft dinsdagavond uitgehaald tegen Udinese, dat op een 5-1 nederlaag werd getrakteerd. Zodoende is Napoli zeer knap naar de tweede plaats gekomen.

De ploeg van Dries Mertens kende dit seizoen meerdere lastige fases, maar overwon die allemaal. Gattuso moest zelfs enige tijd vrezen voor ontslag, maar bleef het vertrouwen houden en heeft dat nu terugbetaald. Dinsdag was Napoli uitstekend in vorm en won het met 5-1 van Udinese, door goals van Piotr Zielinski, Fabian Ruiz, Hirving Lozano, Giovanni Di Lorenzo en Lorenzo Insigne.

Door de overwinning is Napoli naar de tweede plaats geklommen in de Serie A. Atalanta staat derde en heeft een punt minder, maar kan nog wel langszij komen omdat het een duel minder gespeeld heeft. Dat is ook zo voor AC Milan, dat evenveel punten heeft als Atalanta. Belangrijker is het gat met nummer vijf Juventus. Dat is nu namelijk vier punten in het voordeel van Napoli, dat zelf nog twee duels moet spelen.

Voor Juventus ziet het er dus slecht uit met nog drie duels te gaan. Het heeft drie punten minder dan Milan en Atalanta en heeft dus een wonder nodig om nog bij de eerste vier te eindigen. Lukt dat niet, dan wordt het volgend seizoen Europa League-voetbal voor Matthijs de Ligt en Cristiano Ronaldo.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen