FC Utrecht trekt na Quinten Timber nog een Timber aan

FC Utrecht trekt na Quinten Timber nog een Timber aan

11 mei 2021 – FC Utrecht heeft wederom een nieuwe speler vastgelegd. Nadat vorige week Ajacied Quinten Timber werd gecontracteerd, is dinsdag bekendgemaakt dat de club Dylan Timber een contract heeft gegeven. De 21-jarige Utrechter komt over van Sparta Nijkerk en gaat in de zomer aan de slag bij Jong FC Utrecht.

Komend seizoen spelen er dus weer broers bij Utrecht, terwijl de jongste van het gezin, Jurriën Timber, momenteel grote indruk maakt bij Ajax. Dylan Timber is de oudste van de drie broers en speelde eerder al in de jeugd van Feyenoord. In 2020 speelde de verdediger zijn wedstrijden bij Sparta Nijkerk in de Derde Divisie. Utrecht heeft vertrouwen in hem en heeft hem voor twee jaar vastgelegd.

"Geboren en getogen in Utrecht, en ik ben nu hier bij FC Utrecht om de volgende stap in mijn carrière te maken", vertelt Dylan Timber op de clubwebsite. "Ik ben een verdediger die comfortabel is aan de bal. Ik houd van voetbal, dus ik wil dingen graag voetballend oplossen. Ik ben niet bang voor een kopduel, of überhaupt een duel. Dat ga ik zeker niet uit de weg! En met mijn snelheid kan ik ook van meerwaarde zijn."

Dat hij komend seizoen samen met zijn broer bij Utrecht speelt, vindt hij speciaal. "Hartstikke mooi. Hij speelt in het eerste, ik begin bij Jong. Het is aan mij om mezelf omhoog te werken en uiteindelijk samen op het veld te staan. Ik ben super trots op hem en op mezelf. Ook ben ik trots op mijn broers en op mijn moeder, die me hier gebracht heeft. Ik kijk uit naar de weg naar het eerste."

gerelateerd