Parsons genoemd als nieuwe bondscoach van Leeuwinnen

11 mei 2021, 15:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Over de opvolging van Sarina Wiegman wordt al maanden gespeculeerd. Tal van namen zijn de revue gepasseerd, maar nog altijd is het niet duidelijk wie na de Olympische Spelen het stokje van de zittende bondscoach van de Oranje Leeuwinnen overneemt. De KNVB zou inmiddels iemand op het oog hebben: Mark Parsons.

Dat schrijft RTV Utrecht, dat zich baseert op een doorgaans goed ingevoerde bron. De 34-jarige Parsons is een Engels-Amerikaanse trainer die op dit moment werkzaam is bij Portland Thorns FC, een club die uitkomt in de hoogste Amerikaanse divisie. Daarvoor was hij actief bij D.C. United en Washington Spirit.

Voetbal International schreef vorige maand nog dat het afzeggingen in binnen- en buitenland regende. Een voorkeur voor een man of vrouw zou de spelersgroep niet hebben. Dat vertelde verdedigster Stefanie van der Gragt onlangs ook in een interview met FCUpdate.nl. "Ik ben ook niet zo moeilijk, het maakt mij niet uit of het een man of vrouw wordt. Ik vind het belangrijk dat de trainer goed bij ons past, gepassioneerd is en dat we veel van de trainer kunnen leren", gaf zij aan.

Na de Olympische Spelen maakt Wiegman de overstap naar de Engelse bond. De Leeuwinnen nemen het tijdens de groepsfase van het toernooi op tegen Brazilië, Zambia en China.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen