'Cillessen is weer Cillessen', maar Valencia wil de keeper verkopen

11 mei 2021, 15:09

Jasper Cillessen is mogelijk bezig aan zijn laatste weken in dienst van Valencia. Hoewel de 32-jarige doelman zijn plek onder de lat heeft heroverd en de voorbije tijd een uitstekende indruk maakt, wil zijn club hem volgens AS deze zomer verkopen.

'Cillessen is weer Cillessen', kopt de Spaanse sportkrant. 'Na vijf blessures sinds zijn komst en enkele twijfelachtige optredens, zit de Nederlander op het best mogelijke moment weer op zijn oude niveau.' AS zag Cillessen afgelopen zondag uitblinken tegen Real Valladolid. Mede dankzij het keeperswerk van de Nederlander veroverde Valencia drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie.

Maxi Gómez (twee doelpunten) en Thierry Correia bezorgden Valencia de 3-0 overwinning. Cillessen had echter ook een groot aandeel in de zege. Real Valladolid ondernam namelijk negentien doelpogingen, meer dan ieder ander uitspelend team dit seizoen in de Spaanse competitie. Cillessen hield zijn doel schoon.

'Zo lijkt het erop dat de Jasper Cillessen die twee jaar geleden werd aangetrokken door Valencia eindelijk is gearriveerd. De doelman viel niet alleen op vanwege zijn reddingen, zijn aanwezigheid heeft de achterste linie versterkt. Opvallend is dat Valencia dit seizoen negen keer won en Cillessen bij vier zeges onder de lat stond, terwijl hij maar zeven wedstrijden heeft gespeeld.'

Desalniettemin hoopt de leiding van Valencia deze zomer afscheid te nemen van Cillessen, die zwaar op de begroting drukt. De Nederlandse goalie ligt nog tot medio 2023 vast in de sinaasappelstad. 'Het is duidelijk dat hij verkocht moet worden. Niet vanwege zijn kwaliteiten, maar om financiële redenen. Als hij dit niveau vasthoudt, dan zal Valencia ongetwijfeld meer kansen krijgen om hem te verkopen dan afgelopen zomer.'

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen