Belgen halen opgelucht adem, slecht nieuws voor Duitsland

10 mei 2021, 20:45

Goed nieuws voor België in aanloop naar het Europees kampioenschap van komende zomer. De Rode Duivels moesten vrezen voor absentie van aanvaller Dries Mertens, maar de blessure van de aanvaller van Napoli valt mee. Voor Duitsland is er juist slecht nieuws in aanloop naar het eindtoernooi.

Mertens raakte afgelopen weekend tegen Spezia geblesseerd aan zijn enkel, waardoor er gevreesd moest worden voor langdurige uitschakeling, maar de aanvaller heeft dinsdag alweer de groepstraining hervat. "Mertens heeft onderzoeken ondergaan en zijn toestand wordt dagelijks geëvalueerd", liet de club na afloop weten. De vrees voor een zware blessure werd al direct weggenomen.

Goretzka

De Duitse nationale ploeg lijkt wél rekening te moeten houden met het ontbreken van een sterkhouder. Leon Goretzka raakte afgelopen zaterdag in het kampioensduel met Borussia Mönchengladbach (6-0 zege) geblesseerd aan zijn dijbeen. Zijn club Bayern München bevestigde dat Goretzka daardoor dit seizoen niet meer in actie kan komen.

Met een scheurtje in zijn linkerbovenbeen wordt het voor de middenvelder een race tegen de klok. De 31-voudig international zal zich richten op 15 juni, als Duitsland het EK aftrapt tegen regerend wereldkampioen Frankrijk.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen