Sparta
0 – 0
SC Cambuur

'Pratto maanden uitgeschakeld, Feyenoord betaalt salaris door'

'Pratto maanden uitgeschakeld, Feyenoord betaalt salaris door'

10 mei 2021 – Lucas Pratto is succesvol geopereerd aan zijn zware blessure. De 32-jarige Argentijn brak afgelopen zondag tegen Ajax zijn kuitbeen én scheurde zijn enkelband, waardoor hij zo'n drie tot vijf maanden moet toekijken. Dat bevestigt zijn zaakwaarnemer in gesprek met het Argentijnse Sportia.

Pratto raakte zwaargeblesseerd na een duel met Davy Klaassen. Daarbij bleef zijn been akelig in het gras steken. De spits moest met pijn op het gezicht van het veld worden gedragen. "We denken aan een afwezigheid van drie tot vijf maanden", aldus zijn zaakwaarnemer. "Bij de operatie zijn acht schroeven geplaatst. De specialisten hebben me gezegd dat dat normaal is. We wachten nog op zijn ontslag uit het ziekenhuis. Hij heeft de afgelopen nacht veel pijn gehad."

Pratto komt daardoor sowieso niet meer in actie voor Feyenoord, waar hij afgelopen januari op huurbasis naartoe kwam. De spits zou na dit seizoen terugkeren naar River Plate. Voor Feyenoord dreigt echter nog een vervelend staartje: de Argentijnse krant La Nacion weet te melden dat de Rotterdammers zijn salaris tijdens zijn revalidatie moeten doorbetalen.

Feyenoord haalde Pratto in de winterstop naar Rotterdam-Zuid, maar de vijfvoudig Argentijns international kon niet imponeren. Hij kwam in totaal tot slechts zeven wedstrijden, waarvan vijf als invaller. Daarin was hij bij nul doelpunten betrokken.

gerelateerd