Straf Juve keihard: club mogelijk verbannen uit Serie A

10 mei 2021, 17:42

Juventus dreigt komend seizoen uit de Italiaanse Serie A te worden gezet als het zich niet terugtrekt uit de Super League-plannen. De Turijnse grootmacht heeft zich net als FC Barcelona en Real Madrid nog niet tegen het project gekeerd, terwijl negen aanvankelijk deelnemende clubs dat wél deden. Uitsluiting lijkt een reëel risico voor de club van Matthijs de Ligt.

Dat bevestigde Gabriele Gravina, voorzitter van de Italiaanse bond (FIFC) na een vergadering in Napels. "De statuten zijn helder", begon Gravina in gesprek met de Italiaanse pers. "Als clubs willen deelnemen aan het Italiaans, moeten ze de wettelijke principes van internationale organisaties in het voetbal erkennen. Het is duidelijk dat dit voor Juventus momenteel niet het geval is. Ik vind het jammer voor de supporters, maar de regels gelden voor iedereen."

Naast Juventus lieten afgelopen weekend ook Real Madrid en FC Barcelona weten nog altijd vol achter de Super League-plannen te staan. De nieuwe competitie was een idee van twaalf Europese topclubs die samen een afgesloten competitie wilden stichten, als vervanger van de huidige Champions League. Na veel ophef besloten Liverpool, Chelsea, Manchester United, Manchester City, Arsenal, Tottenham Hotspur, AC Milan, Inter en Atlético Madrid zich snel terug te trekken.

Die negen clubs kregen van de UEFA een milde straf opgelegd: zij moeten komend seizoen vijf procent van de Europese inkomsten afstaan, terwijl er ook nog een gezamenlijke donatie van vijftien miljoen euro volgt. De straffen tegen Juventus, FC Barcelona en Real Madrid lijken beduidend zwaarder te worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen