Ten Hag tipt De Boer: "Maarten is in bijna alles geweldig"

Ten Hag tipt De Boer: "Maarten is in bijna alles geweldig"

10 mei 2021 – Erik ten Hag komt woorden tekort over de impact van Maarten Stekelenburg bij Ajax. De 38-jarige doelman begon het seizoen nog als tweede keuze achter André Onana, maar is door een dopingschorsing van zijn concurrent gestegen in de pikorde. Ook met de ervaren sluitpost tussen de palen zette Ajax het machtsvertoon op de Nederlandse velden voort.

Stekelenburg behoedde Ajax zondagmiddag op bezoek bij Feyenoord met enkele fraaie reddingen van puntenverlies tegen aartsrivaal Feyenoord. Mede door de gestopte strafschop van Stekelenburg wonnen de Amsterdammers met 0-3. "Hij was wederom fantastisch en stond in de spotlight door het stoppen van de penalty op een cruciaal moment", tekende De Telegraaf op uit de mond van Erik ten Hag.

Stekelenburg keerde dankzij zijn sterke optredens zelfs terug in het Nederlands elftal. De doelman van Ajax concurreert met de vijftien jaar jongere Justin Bijlow. "Het is aan Frank de Boer", vindt Ten Hag. "Hij is de bondscoach en moet de spelers kiezen die hij de besten vindt. Maar Maarten is op bijna alle vlakken van het voetbal geweldig. Of het nu in de opbouw, het verdedigen, het bal verwerken of de coaching is. Maarten is zo ongelooflijk rustig."

Ook Devyne Rensch mag stiekem dromen van deelname aan het EK van komende zomer. Mede dankzij zijn stormachtige ontwikkeling zal de achttienjarige rechtsback in beeld zijn voor de plek in de Oranje-achterhoede. "Ik focus me op het grote EK en het jeugd-EK, omdat je nooit weet hoe het loopt. Ik blijf mijn best doen en zie wel hoe het loopt."

gerelateerd