'Slecht nieuws voor Istanbul: CL-finale alsnog in Londen gespeeld'

'Slecht nieuws voor Istanbul: CL-finale alsnog in Londen gespeeld'

10 mei 2021 – De Champions League-finale wordt dit seizoen vermoedelijk tóch weer niet gespeeld in Istanbul. Nadat de UEFA eerder nog besloot om de eindstrijd in het Olympisch Stadion van die stad te laten staan, heeft het er nu toch alle schijn van dat Manchester City en Chelsea elkaar toch gewoon in Londen treffen op Wembley.

Dat schrijft The Independent althans met grote zekerheid. Dat heeft alles te maken met het feit dat Turkije op de rode lijst is gezet door Engeland als het gaat om corona. In dat land liepen de besmettingen weer enorm op, waardoor de strengste lockdown werd aangekondigd én Engeland besloot om het land op de rode lijst te plaatsen: dat betekent een lange quarantaine tijd bij terugkomst. Daardoor ging er een streep door Engelse fans bij de finale en zou het de Engelse spelers problematisch maken om zich voor te bereiden op het EK.  

De UEFA zette eerder al door alle stadions in het Verenigd Koninkrijk een streep, behalve Wembley. Als alle details worden platgestreken, dan zou de beslissing van de Europese voetbalbond nog binnen 24 uur officieel gecommuniceerd worden. Eerder stelde Aston Villa haar onderkomen nog beschikbaar, maar Wembley wordt normaliter de locatie op 29 mei van de eindstrijd in het miljardenbal. 

Lees ookUEFA komt met goed finale-nieuws voor City- en Chelsea-fans

Dat betekent automatisch ook dat de Championship play-off finale verplaatst zal moeten worden. Op die dag staat de wedstrijd om promotie naar de Premier League normaliter ook op de rol, maar dat kan dan geen doorgang vinden als Wembley inderdaad de nieuwe locatie wordt. Brentford, Bournemouth, Swansea City en Barnsley maken nog kans op promotie naar de hoogste afdeling in Engeland.

gerelateerd