Falende Pirlo mag aanblijven, keiharde kritiek op Ronaldo

10 mei 2021, 14:37

Voor het eerst na negen jaar is Juventus er niet in geslaagd om de titel te pakken en door de dramatische resultaten de laatste tijd is zelfs Champions League-voetbal – de competitie waarin het teleurstellend vroeg uitgeschakeld werd – zeer onzeker. Toch mag Juventus-trainer Andrea Pirlo na de 0-3 afgang het seizoen vooralsnog 'gewoon' afmaken. Dat zou het oordeel zijn van de clubleiding na een spoedberaad.

In de Italiaanse media werd maandagochtend groots uitgepakt: de positie van Pirlo was onhoudbaar geworden na de afgang tegen AC Milan, dat met 0-3 won en ook nog eens een penalty had gemist. Sky Sports kwam naar buiten met een spoedvergadering bij de Oude Dame, maar waar verwacht werd dat het ontslag officieel besloten zou worden, duurde het overleg juist heel kort en kwam niet veel later de ietwat verrassende melding naar buiten dat dwalende Pirlo het seizoen mag afmaken.

Dat is niet alleen gezien de resultaten bijzonder (al sinds halverwege maart werden er geen twee duels op rij meer gewonnen), maar ook gezien de onafgebroken stroom kritiek in de media. Alle Italiaanse sportkranten spraken schande van het optreden van de Oude Dame. La Gazzetta dello Sport, Corriere dello Sport en Tuttosport openden groots met het onvermijdend lijkende ontslag van Pirlo. 'Het was niet om aan te gluren, vaarwel Pirlo', kopte de laatstegenoemde grote krant. Vooralsnog lijkt de coach toch niet te hoeven vertrekken.

Lees ook: CL-voetbal op de tocht voor Juventus na vernedering tegen Milan

Forse kritiek op Ronaldo

Hoewel Pirlo na de nederlaag vooral de hand in eigen boezem stak ("Als je zo'n belangrijke wedstrijd op deze manier verliest, zijn er dingen niet goed gegaan en ben ik verantwoordelijk"), werd in de Italiaanse media ook Cristiano Ronaldo verrassend hard aan gepakt. De Portugees is de huidige topscorer van de Serie A, maar kreeg tegen AC Milan geen poot aan de grond.

Waar Matthijs de Ligt ondanks een pijnlijke poort met een zes nog net een voldoende kreeg, werd het optreden van CR7 met een vier bestempelt. 'Hij was ontegenzeggelijk de slechtste man op het veld', oordeelde Gazzetta dello Sport, die voor het eerst de pijlen echt richt op Ronaldo. Zelfs na de treurige uitschakeling in de Champions League kwam hij nog weg met een 4,5. Coach Pirlo kreeg overigens eveneens een vier en zodoende hadden ze samen het laagste cijfer na de beschamende pot. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen