Statement Sparta: Beugelsdijk niets te maken met matchfixing

10 mei 2021, 12:44   Bijgewerkt: 10 mei 2021, 12:49

Sparta Rotterdam heeft zich genoodzaakt gevoeld om te reageren op de berichten rondom het mogelijke omkoopschandaal in de Eredivisie. Daarbij zou de naam van Tom Beugelsdijk (30) zijn genoemd in het geruchtencircuit, maar volgens De Kasteelclub heeft de routinier niets te maken met de vermeende verdachtmakingen. 'De club heeft deze ochtend gesproken met de speler, waarin hij aangeeft de overtreding uitsluitend gemaakt te hebben in de hitte van de strijd.'

Dat schrijft Sparta Rotterdam op de clubsite. Een overtreding van Beugelsdijk tegen PSV-thuis zou de desbetreffende gele kaart zijn geweest waarop ingezet was en waarmee flink geld is verdiend. Het zou daarbij bovendien gaan om iemand in de nabije omgeving van de speler, met zelfs connecties via de sociale media. De club heeft Beugelsdijk 'geconfronteerd' met de berichtgeving, maar hij ontkent elke betrokkenheid, waarna Sparta Rotterdam zich eenmalig genoodzaakt voelde om met een statement naar buiten komt.

'De club zal op dit moment geen verdere reactie geven. Zowel bij de club als speler is niet bekend of er daadwerkelijk een onderzoek gestart wordt. Mocht er een onderzoek gestart worden dan zal de club hieraan uiteraard alle medewerking aan verlenen en heeft de club vertrouwen dat het integer en zorgvuldig zal plaatsvinden. De speler heeft vertrouwen in de uitkomst van een mogelijk onderzoek', schrijft Sparta in het statement duidelijke taal.

Lees ook: 'Politie Rotterdam-Rijnmond leidt de matchfixing-zaak'

'Sparta wil benadrukken dat tot een eventueel onderzoek afgerond is dit geen invloed heeft op de samenstelling van de selectie in de komende wedstrijden.' De kans is groot dat Beugelsdijk dan ook gewoon bij de wedstrijdselectie van De Kasteelheren zal blijven zitten. De routinier is een vaste kracht in het elftal van de Rotterdammers, die bezig zijn een knappe opmars.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen