'VVV wil zes tot tien miljoen euro voor spits Giakoumakis'

10 mei 2021, 11:56

VVV-Venlo zal na dit seizoen normaliter afscheid nemen Georgios Giakoumakis. De Griekse topscorer van de Limburgers staat in belangstelling van diverse buitenlandse clubs. Bij degradatie moet hij zorgen voor de nodige extra inkomsten, terwijl hij bij handhaving ook simpel onhoudbaar lijkt. Maar VVV wil hoe dan ook de hoofdprijs ontvangen.

Dat schrijft Voetbal International althans. De schlemiel van afgelopen weekend, Giakoumakis kreeg de bal tegen zijn arm in de slotfase tegen RKC Waalwijk, staat by far aan kop van de Nederlandse topscorerslijst en heeft een doorlopend contract van één seizoen, zonder vertrekclausule. Bovendien kan het contract nog verlengd worden met een eenzijdige cluboptie in de verbintenis, waardoor VVV-Venlo een goede onderhandelingspositie heeft.

De club wil daarom een bedrag tussen de zes en tien (!) miljoen euro hebben voor de Griekse goaltjesdief, die in de belangstelling staat van diverse partijen. 'Verschillende clubs uit Engeland, spelend in Premier League en Championship, hebben naar de spits geïnformeerd. Ook vanuit onder meer Duitsland, Turkije en Qatar wordt gelonkt naar Giakoumakis', schrijft VI. Vanuit Nederland is er overigens nog geen concrete belangstelling.

Lees ookDegradatiestrijd in Eredivisie: dit zijn de scenario's

Als het lukt om de Griek voor een dergelijk miljoenenbedrag van de hand te doen, maakt de club een gigantische winst. Afgelopen zomer betaalde het namelijk slechts twee ton aan AEK Athene voor de diensten van Giakoumakis, die afgelopen weekend ondanks zijn doelpunt behoorlijk kritisch was op zijn eigen actie vlak voor tijd.

"Ik had mijn lichaam er niet in moeten draaien. Het is een domme fout van mij", baalde de Griek tegenover De Telegraaf over zijn handsbal, waardoor RKC Waalwijk uit een strafschop nog op gelijke hoogte (3-3) kon komen. "Het is een fout die mijn team de drie punten heeft gekost, punten die we zo hard nodig hebben. Ik ben erg boos op mezelf."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen