Heerenveen haalt toekomst hoofdscout terug van NAC Breda

10 mei 2021, 10:25

SC Heerenveen heeft de toekomstige nieuwe hoofdscout opgepikt bij NAC Breda. De Friezen nemen Peter Maas over van de club uit de Eerste Divisie, hij werkte eerder tussen 2014 en 2019 al in het Abe Lenstra Stadion. Na twee seizoenen als hoofdscout te hebben gewerkt in Breda, keert hij voor die functie weer terug in Friesland.

Dat hebben beide clubs maandagochtend bekend gemaakt. Per 1 juni maakt Maas de overstap van Breda naar Heerenveen, waar hij in eerste instantie overigens nog als scout aan het werk gaat. Karel Brandsma, de huidige hoofd scouting, vertrekt echter na het komende seizoen als hoofdscout en zal in die functie worden opgevolgd door Maas.

"Allereerst vind ik het een grote eer dat een prachtige club als sc Heerenveen mij heeft teruggevraagd. Het is belangrijk dat we een verbinding maken tussen opleiden, scouten, ontwikkelen en presteren. Juist daarom zie ik scouting als een belangrijke peiler binnen sc Heerenveen", stelt Maas. "Samen met het scoutingsteam en technisch manager Ferry de Haan wil ik daar graag mijn bijdrage aan gaan leveren."

In zijn eerste periode bij sc Heerenveen was hij internationaal scout, waarbij hij vooral werkzaam was in Nederland, België, Scandinavië en de Balkan. In die periode maakte hij dusdanig veel indruk dat de Friezen hem nu hebben teruggehaald uit Breda.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen