Peperdure misstap PSG brengt Lille op drempel van titel

9 mei 2021, 23:13

Het werd lange tijd bijna onmogelijk geacht, maar Paris Saint-Germain lijkt het seizoen echt te gaan afsluiten zonder landstitel in de Ligue 1. Het sterrenensemble kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Stade Rennes en weet dat de achterstand op koploper Lille nu drie punten bedraagt.

De ploeg van Sven Botman won vrijdag zelf al en kan de titel nu echt ruiken. Met nog twee speelronden te gaan heeft Lille sowieso aan vier punten genoeg om kampioen te worden, omdat de voorsprong op PSG na vanavond drie punten is. PSG kon ook vanavond niet beschikken over Kylian Mbappé, die er tegen Manchester City in de Champions League ook al niet bij was.

Hij zag vanaf de tribune dat Neymar er door een penalty op slag van rust 0-1 van maakte. Ondanks die goal had PSG het erg lastig in Rennes en vreemd was het dan ook niet dat de thuisploeg de 1-1 scoorde. Sehrou Guirassy was de man die Rennes én Lille liet juichen met zijn goal in de zeventigste minuut. PSG hield het hoofd vervolgens niet koel en scoorde de belangrijke 1-2 dus ook niet. Sterker nog: het eindigde de wedstrijd met tien man. Presnel Kimpembe liet zich net als tegen City gaan en kreeg een terechte rode kaart. Het paste wel in de teleurstellende avond van de Parijzenaars.

Lille speelt nog tegen Saint-Etienne (thuis) en Angers (uit). Lukt het om uit die wedstrijden vier punten of meer te pakken, dan zijn de Noord-Fransen voor het eerst in tien jaar weer kampioen van Frankrijk. Een prestatie van grote klasse.