Zinderende titelstrijd: Real in extremis naast dapper Sevilla

9 mei 2021, 22:56

Het weekend van de waarheid is op een teleurstelling uitgelopen voor Real Madrid. De kampioen van vorig seizoen zag de weg naar de koppositie geplaveid worden door het gelijkspel tussen FC Barcelona en Atlético Madrid, maar heeft nagelaten om te profiteren van die remise. Het speelde zelf ternauwernood met 2-2 gelijk.

Bij winst zou Real de koppositie hebben overgenomen van Atlético, maar al snel werd duidelijk dat Sevilla zich niet gemakkelijk gewonnen zou geven. De bezoekers maakten vooral in de eerste helft indruk met geolied positiespel en kwamen na twintig minuten op voorsprong. Op aangeven van Ivan Rakitic maakte middenvelder Fernando de bal goed vrij in het strafschopgebied om vervolgens zuiver raak te schieten: 0-1. Zuur voor Real, dat daarvoor zelf op voorsprong was gekomen. De 1-0 van Karim Benzema ging echter niet door vanwege buitenspel van Álvaro Odriozola.

Sevilla hield de 0-1 enige tijd vast, maar zag de thuisploeg na 67 minuten toch langszij komen. Real beukte in de tweede helft lange tijd op de deur en kreeg loon naar werken met de gelijkmaker van invaller Marco Asensio. Kort daarna vond het opvallendste moment van de wedstrijd plaats. Benzema werd na een counter gevloerd door keeper Bono van Sevilla, waardoor Real een penalty kreeg. Dat feestje ging echter niet door vanwege een handsbal van Eder Militao aan de andere kant. Real kreeg dus zelf geen penalty en moest bovendien lijdzaam toezien hoe Sevilla die terecht wel kreeg. Rakitic pakte de buitenkans aan en zorgde een kwartier voor tijd voor de 1-2.

Als die stand was blijven staan, had Sevilla ook nog mee kunnen doen in de titelstrijd. Real kreeg het echter voor elkaar om toch nog een laatste krachtsinspanning te leveren, nadat het midweeks ook al een tik had gekregen in de Champions League. In de vijfde minuut van de blessuretijd zag Toni Kroos zijn schot via het been van Diego Carlos tegen de netten slaan: 2-2. Luuk de Jong zag dat ook gebeuren: hij was twee minuten voor tijd in het veld gebracht.

Zodoende is het wederom razend spannend in La Liga, waar nog drie speelronden te gaan zijn. Atlético staat nog altijd bovenaan, met 77 punten. Real en Barcelona volgen vervolgens met 75 punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen