Flikt ADO het alsnog? "Knap hoe spelers het hebben opgepakt"

9 mei 2021, 21:17

ADO Den Haag stond twee weken geleden eigenlijk al met twee benen in de Eerste Divisie, maar heeft zich op de valreep toch nog opgericht. Zondag werd bij PEC Zwolle (0-1) de tweede overwinning op rij geboekt en de opleving kwam precies op tijd. Ruud Brood is blij, maar probeert het hoofd tegelijkertijd ook koel te houden.

ADO staat nog altijd laatste, maar heeft de achterstand op VVV-Venlo (1 punt) en FC Emmen (2 punten) behoorlijk teruggebracht. Ook de achterstand op Willem II is met drie punten te overzien. Tegen laatstgenoemde ploeg speelt ADO komende donderdag, waarna vervolgens een duel met FC Twente wacht.

Brood kent zodoende het belang van het duel met PEC. "Ik wil niet te veel op de zaken vooruitlopen. We kijken nu naar donderdag, dan wacht Willem II thuis", zei hij bij Omroep West. "Ook die moeten we proberen te winnen. Je zag tegen PEC Zwolle dat het niet makkelijk was, maar we hebben spelers terug, zoals Daryl Janmaat die dit soort wedstrijden over de streep kunnen trekken."

Dat de verdediger weer fit is, doet de coach deugd. "De rol van Janmaat de komende weken? Dat is ook afhankelijk van hoe zijn lichaam reageert. Zijn rol is sowieso bij de selectie zitten. Hij weet hoe je met dit soort druk moet omgaan. Je ziet dat de balans terug is nu er wat meer oudere spelers terugkomen en spelen", weet Brood.

De trainer is blij en trots dat ADO twee duels voor het einde nog kans maakt op lijfsbehoud. "Ik vind het knap hoe de spelers het hebben opgepakt. Door positief te blijven op momenten dat je eigenlijk voor gek wordt verklaard, is niet makkelijk. Het is een zwaar seizoen, in meerdere opzichten. Dan is het knap dat de spelers het geloof houden. Wij moeten het geloof blijven houden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen