Tandeloos Willem II pakt bizarre primeur in de Eredivisie

9 mei 2021, 19:22

De aanval van Willem II werd zondag behoorlijk aan banden gelegd door de verdediging van PSV. De Tilburgers slaagden er in negentig minuten voetbal niet in om de bal één keer op het doel van Yvon Mvogo te schieten.

De keeper van PSV beleefde zodoende een zeer gemakkelijke middag en won met zijn ploeg met 0-2 in Tilburg. Willem II is volgens Opta de eerste ploeg die dit seizoen in de Eredivisie geen enkel schot op doel heeft gelost in een wedstrijd. Het bedrijf is actief sinds het seizoen 2010/2011 en meldt dat er sinds dat moment nog geen ploeg geen enkele keer op doel geschoten heeft, tot Willem II vandaag.

Ook Gracenote, dat in het seizoen 2005/2006 begon met het registreren van data, meldt dat feitje. Sinds dat bedrijf de Eredivisie onderzoekt, is er nog geen ploeg geweest die geen enkele maal op doel wist te schieten in een wedstrijd. Willem II is daar dus wel 'in geslaagd'. Een dubieuze primeur voor de mannen van Zeljko Petrovic.

Overigens meldt Gracenote ook een andere bijzondere statistiek. Het is voor het eerst dat er geen enkele thuisgoal werd gemaakt op een dag met minimaal vier Eredivisie-duels.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen