Cillessen speelt zich met clean sheet vrijwel veilig met Valencia

9 mei 2021, 18:57

Lange tijd bungelde Valencia dit seizoen onderaan in La Liga, maar door een 3-0 zege op Real Valladolid lijkt de ploeg van Jasper Cillessen toch echt veilig te zijn. Het staat nu met nog drie wedstrijden te gaan negen punten voor op de nummer achttien Huesca en heeft een beter doelsaldo.

Na zestien speelrondes stond de ploeg uit Valencia op de zeventiende plek in de competitie, waardoor het serieus in degradatiezorgen terechtkwam. De voorbije maanden heeft het zich aardig herpakt en de overwinning op Valladolid zorgt ervoor dat ze nu de dertiende plek bezetten. Maximiliano Gomez was de grote man met de twee openingsdoelpunten.

In de blessuretijd van de eerste helft was de grote spits voor het eerst trefzeker na een uitstekende bal van Jose Gaya. Die euforie bleek hem goed te doen, want ook vlak na rust wist hij het net te vinden, nu na goed voorbereidend werk van Carlos Soler. Valencia nam toen wat gas terug en kreeg een aantal flinke kansen tegen, maar Jasper Cillessen hield desalniettemin zijn doel schoon.

Lees ook: FC Barcelona blijft in leven ondanks penalty pakkende Cillessen

In de laatste minuut van de reguliere speeltijd werd ook nog de derde treffer geproduceerd en die kwam op naam van de Portugese rechtsback Thierry Correia. Zo neemt Valencia grote afstand van de degradatiezone en kan het zich langzaam richten op volgend seizoen. Jasper Cillessen bewijst na zijn blessure weer terug te keren in zijn oude vorm en laat zich zien voor bondscoach Frank de Boer, die voor komende zomer voor een lastige keuze staat.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen