Ten Hag looft Ajax en snapt niets van 'double punishment'

Ten Hag looft Ajax en snapt niets van 'double punishment'

9 mei 2021 – Echt indrukwekkend was de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax (0-3) zondag niet, maar toch bood de wedstrijd voldoende stof tot napraten. Trainer Erik ten Hag was positief over het spel van zijn ploeg, maar minder over de beslissing van Danny Makkelie om een penalty aan Feyenoord en een rode kaart aan Edson Álvarez te geven.

Ten Hag ging bij ESPN in op de rode kaart van de Mexicaan. Hij spreekt van een ongelukkig moment. "Als de bal van zo dichtbij wordt geschoten, waar moet je je handen dan laten? Het is aan de arbitrage, maar het is double punishment", zei de trainer. Positiever was hij over het spel van zijn ploeg. "Wij willen vanaf het begin domineren en dat hebben we gedaan. Ik denk dat we de hele wedstrijd hebben gedomineerd, ook toen we met tien man kwamen te staan. Dat hebben we uitstekend gedaan."

Hoewel er voor Ajax alleen maar eer op het spel stond, voerden de spelers volgens Ten Hag de taken toch goed uit. "Ik ben super trots op de prestatie die de ploeg heeft geleverd. Dit is echt een knappe prestatie", zei de coach, die ook positief was over keeper Maarten Stekelenburg. Hij stopte een penalty van Leroy Fer.

Moet hij mee naar het EK? Het is aan Frank de Boer. Stekelenburg was vandaag wederom fantastisch, op bijna alle vlakken. Of het nou opbouwend, verdedigend of in het verwerken van ballen was. Hij brengt rust en stopt vandaag een penalty op een cruciaal moment."

gerelateerd