PSV heeft plek twee terug na eenzijdige derby in Tilburg

9 mei 2021, 18:41   Bijgewerkt: 9 mei 2021, 18:55

PSV is er zondagavond op bezoek bij Willem II in geslaagd om de tweede plek in de Eredivisie weer over te nemen van AZ. De Eindhovenaren hoefden zich tegen de Tilburgers amper in te spannen om een 0-2 overwinning mee naar huis te nemen. Zodoende is het ticket voor de voorronde van de Champions League virtueel in handen van de ploeg van trainer Roger Schmidt, terwijl Willem II twee wedstrijden voor het einde slechts een puntje boven de degradatiestreep staat.

Schmidt gooide zijn opstelling flink overhoop in Tilburg. De Duitser had verrassende basisplaatsen ingeruimd voor Marco van Ginkel, Noni Madueke en Yorbe Vertessen. Voor Van Ginkel was dit zijn eerste basisplek bij PSV sinds 6 mei 2018. Eran Zahavi ontbrak vanwege een overval op zijn gezin vlak voor de wedstrijd. Bij Willem II keerde trainer Zeljko Petrovic terug op de bank nadat hij vorige week werd getroffen door een acute hernia. De ex-PSV'er kon niet beschikken over de geschorste Sebastian Holmén en deed daarom weer eens een beroep op routinier Jordens Peters. Ook Freek Heerkens en Vangelis Pavlidis verschenen aan de aftrap.

In de 27e minuut had de goalie echter geen antwoord op een schuiver van diezelfde Malen. Na gestuntel van Heerkens was Vertessen er razendsnel vandoor, al leek de gastheer voldoende spelers terug te hebben om een treffer te voorkomen. Vertessen bezorgde de bal echter met een gelukje bij Malen, die Heerkens, Dries Saddiki en Sven van Beek vervolgens te snel af was en de bal achter Muric schoof. Daarna kreeg PSV snel kansen op meer treffers. Muric hield Madueke en Denzel Dumfries van scoren af en zag Malen van heel dichtbij naast knikken.

PSV hield in de slotfase de controle en Muric voorkwam dat Madueke een solo kon bekronen met een doelpunt. Aan de overkant liet Willem II zich met de moed der wanhoop zien. Köhn had een aantal gevaarlijke voorzetten in huis, al konden zijn ploeggenoten daar weinig mee uitrichten. PSV heeft plek twee door de zege in eigen hand en speelt nog tegen PEC Zwolle en FC Utrecht. Voor Willem II geldt datzelfde wat betreft handhaving. De ploeg van Petrovic heeft duels met ADO Den Haag en Fortuna Sittard op het programma staan.

Opstellingen en beoordelingen:*

Willem II: Arijanet Muric 6.5; Leeroy Owusu 5, Jordens Peters 5, Sven van Beek 5, Freek Heerkens 5 (69. Kwasi Wriedt 5), Derrick Köhn 5; Dries Saddiki 5.5 (69. Lindon Selahi 5), Pol Llonch 5 (86. Wesley Spieringhs -), Ché Nunnely 5 (69. Mats Köhlert 5); Mike Trésor Ndayishimiye 5, Vangelis Pavlidis 5.

PSV: Yvon Mvogo 6; Denzel Dumfries 6, Jordan Teze 6.5, Olivier Boscagli 6.5, Philipp Max 6; Ibrahim Sangaré 6, Marco van Ginkel 6 (87. Armando Obispo -), Cody Gakpo 6.5 (70. Pablo Rosario 6), Noni Madueke 7 (87. Joël Piroe -); Yorbe Vertessen 7 (70. Adrian Fein 6), Donyell Malen 7 (90. Nick Viergever -).

Man of the Match: Yorbe Vertessen

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen