United heeft Van de Beek niet nodig om feest City uit te stellen

9 mei 2021, 17:03

Ook de tweede kans om kampioen van de Premier League te worden, is niet gegrepen door Manchester City. Nadat het zelf verloor van Chelsea zag het achtervolger Manchester United zondagmiddag wel winnen. De ploeg van Ole Gunnar Solskjaer legde Aston Villa met 1-3 over de knie.

De wedstrijd begon niet goed voor Manchester United, dat zich donderdag had geplaatst voor de finale van de Europa League. Na 24 minuten maakte Bertrand Traoré, oud-speler van Vitesse en Ajax, namelijk een prachtig goal. De aanvaller leek te ver naar de zijkant te zijn gedwongen, maar plaatste de bal toch schitterend in de verre hoek. Anwar El Ghazi, die weer in de basis stond, kon het doelpunt mee vieren met zijn ploeggenoot.

United had niet direct een antwoord klaar op die openingstreffer. Pas na rust ging het beter draaien bij de nummer twee van de ranglijst. Acht minuten na rust bracht Bruno Fernandes de stand met een rake penalty weer in evenwicht: 1-1. Het was al zijn zeventiende treffer van dit seizoen. United pakte na de gelijkmaker direct door en kon drie minuten later weer juichen. Een zuivere knal van Mason Greenwood was Emiliano Martinez te machtig: 1-2.

Via Edinson Cavani werd het vervolgens ook nog 1-3. De aanvaller kopte raak uit een voorzet van Marcus Rashford. De spits begon wat moeizaam in Engeland, maar is de laatste weken uitstekend op dreef. Het was alweer zijn tiende goal in de laatste zeven duels voor United. Donny van de Beek bekeek het allemaal vanaf de bank: hij kwam na zijn basisplek tegen Roma vandaag helemaal niet in actie.

Het gat met koploper Manchester City bedraagt tien punten, waardoor de titel nog altijd een kwestie van tijd lijkt voor het team van Pep Guardiola. Toch steekt United getuige de zesde zege in de laatste zeven duels ook in goede vorm.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen