De Roon wint met Atalanta bizar duel: vijf goals in laatste kwartier

9 mei 2021, 16:59

Atalanta Bergamo heeft door de 2-5 zege op laagvlieger Parma de volgende stap gezet naar de Champions League. Vooral het laatste kwartier bleven de doelpunten maar vloeien en werden er in die periode maar liefst vijf doelpunten gemaakt. Met vier ploegen die strijden voor de drie plekken onder kampioen Inter Milaan, is de strijd om deelname aan het miljardenbal ontzettend spannend in Italië. Atalanta neemt door de zege de tweede plek in er wordt achtervolgd door respectievelijk Napoli, Juventus en AC Milan.

Bij de ploeg uit Bergamo stond Marten de Roon in de basis en hij maakte de negentig minuten vol. Hans Hateboer kwam als invaller binnen de lijnen en mocht zodoende ook nog twintig minuten meedoen. Hij verving oud-Heraclied Robin Goossens. De hele wedstrijd waren zij de bovenliggende partij en al binnen het kwartier opende het de score.

Ruslan Malinovsky werd vrijgespeeld op de rand van de zestien en met een verwoestende uithaal legde hij de bal laag in de hoek. Voor rust creëerde het nog een aantal goede mogelijkheden, maar het tweede doelpunt viel pas na de onderbreking. Invaller Matteo Pessina drong de zestien meter van de tegenstander binnen, dreigde een aantal keren om te schieten en toen hij daadwerkelijk schoot, bleek niemand daar nog op te kunnen reageren.

Vervolgens tekende de eveneens ingevallen Luis Muriel voor de derde treffer en maakte daarmee alweer zijn twintigste van het seizoen. Daarnaast was hij tevens negen maal aangever. Via Juan Brunetta deed Parma nog wat terug, maar de marge werd al snel weer uitgebreid tot drie, doordat Muriel ook zijn 21e van het seizoen binnenschoot. De doelpuntenregen in het laatste kwartier van de wedstrijd was daarmee nog niet overgewaaid, want Simon Sohm was verantwoordelijk voor de tweede treffer van Parma en Malinovsky besloot de wedstrijd op 2-5.

Zo vormen alleen Benevento, Genoa en AC Milan nog mogelijke bananenschillen voor Atalanta in de strijd om een Champions League-plek. De afgelopen twee seizoenen was het in dat toernooi een van de verrassingen. Twee seizoenen geleden werd het op het nippertje uitgeschakeld in de kwartfinale door Paris Saint-Germain. Dit seizoen plaatste het zich wederom voor de knock-outfase, ten koste van Ajax, maar bleek Real Madrid een maatje te groot.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen