Nederland
1 – 0
Oostenrijk

Schmidt gooit opstelling PSV overhoop tegen Willem II

Schmidt gooit opstelling PSV overhoop tegen Willem II

9 mei 2021 – Roger Schmidt heeft opstelling van PSV overhoop gegooid voor de uitwedstrijd tegen Willem II. De Duitse oefenmeester voert ten opzichte van het 2-2 gelijkspel tegen sc Heerenveen vier wijzigingen door. Nieuw in de basis zijn Denzel Dumfries, Marco van Ginkel, Noni Madueke en Yorbe Vertessen.

Onder de lat kiest Schmidt zoals gebruikelijk voor Yvon Mvogo. De achterste linie van de Eindhovenaren kent één wijziging. Dumfries keert terug van een schorsing, waardoor Jordan Teze terugkeert in het centrum. Dat gaat ten koste van Nick Viergever. Op het middenveld staat Ibrahim Sangaré naast Van Ginkel, die de voorkeur krijgt boven Pablo Rosario.

De aanvallende posities worden tegen Willem II ingevuld door Madueke, Cody Gakpo, Vertessen en Donyell Malen. Ten opzichte van vorige week zijn Mario Götze en Eran Zahavi uit de basis verdwenen. Götze maakt vanwege een blessure geen deel uit van de selectie, terwijl Zahavi op de bank zit als om 16.45 uur het eerste fluitsignaal klinkt.

PSV moet winnen van Willem II om de tweede plaats in de Eredivisie te heroveren. AZ won zaterdag met 1-0 van Fortuna Sittard en heeft nu twee punten meer dan de concurrent uit Eindhoven.

gerelateerd