Robben pakt spotlights op prachtige middag voor FC Groningen

9 mei 2021, 14:11   Bijgewerkt: 9 mei 2021, 16:24

Bij een overtuigende zege van FC Groningen op FC Emmen heeft Arjen Robben de absolute hoofdrol voor zich opgeëist. In de 79 minuten die hij meespeelde, was de oud-international goed voor twee assists. Beide vonden plaats in de tweede helft, waarin Groningen uitliep van 0-1 naar 0-4. Alessio Da Cruz zorgde ervoor dat Robben de assists achter zijn naam kreeg.

Groningen stond al maanden stevig in de subtop, maar door een slechte serie met daarin vier nederlagen en slechts een zege waren de play-offs nog altijd niet veilig voor de Trots van het Noorden. FC Utrecht had de ploeg van Danny Buijs zelfs van de zesde plaats afgestoten en Heracles Almelo en Sparta rammelden aan de poort. Zij stonden aan het begin van deze zondag nog maar drie punten achter en Sparta had tot vanmiddag zelfs een beter doelsaldo.

Die twee kansen vonden plaats in het eerste kwartier, waarin Groningen direct het heft in handen had genomen. Robben, die voor het eerst sinds 13 september (238 dagen) weer een basisplaats had, liet zich daarbij ook zo nu en dan zien. Toch kon hij het verschil niet maken, de voormalig international sprong zelfs twee keer slordig met countermogelijkheden om. Emmen bleef dus in leven, en had zelf ook nog op voorsprong kunnen komen. Sergio Peña kreeg de eerste grote kans van de wedstrijd, maar na een goede voorzet van Michael de Leeuw stuitte de Peruaan op doelman Sergio Padt.

Hoewel Emmen aardig uit aan de tweede helft begon, deed Groningen echt van zich spreken. Daarbij eiste Robben de hoofdrol op: binnen twintig minuten bereidde hij twee doelpunten voor van Da Cruz en dat hadden er zelfs drie kunnen zijn als Verrips het schot van Da Cruz niet had gekeerd. De rebound was daarna nog voor Ahmed El Messaoudi, maar de lat voorkwam op dat moment nog de 0-3. 

De eerste van Da Cruz kwam voort uit een vrije trap van Robben. In plaats van de bal hoog voor te geven, gaf Robben een lage pass en daar liep Da Cruz naartoe. Uit de draai haalde de aanvaller uit en daarmee liet hij Verrips kansloos. Snel daarna herhaalde hij op aangeven van Robben datzelfde kunstje. Robben dribbelde richting de zestien, leverde een keurige steekpass af richting Da Cruz en die schoot ijskoud de 0-3 binnen. Zo besliste hij de wedstrijd en kon de blijdschap niet op bij Robben en de rest van FC Groningen.

Zonder Robben slaagde Groningen erin om Emmen nog meer pijn te doen. Invaller Paulos Abraham deed nog een duit in het zakje door vlak na de wissel van Robben de 0-4 binnen te schuiven. De assist was voor Ko Itakura, die met een lange pass van achteruit Abraham vrij voor Verrips zette. Meer bleef Emmen bespaard, dat deze middag eigenlijk geen schim van zichzelf was. Dat was vooral te danken aan een zeer sterk FC Groningen. Onder aanvoering van Robben plaatste het zich met anderhalf been voor de play-offs.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Emmen: Michael Verrips 5, Glenn Bijl 5, Miguel Araujo 5, Nick Bakker 5, Caner Cavlan 5, Jari Vlak 4.5 (64. Nikolai Laursen 5), Lucas Bernadou 5 (64. Keziaz Veendorp 5), Kerim Frei 4, Sergio Peña 5, Luka Adzic 4 (46. Paul Gladon 5), Michael de Leeuw 5 (85. Hilal Ben Moussa -).

FC Groningen: Sergio Padt 7, Damil Dankerlui 6.5, Mike te Wierik 5.5, Ko Itakura 7, Bart van Hintum 7.5, Ahmed El Messaoudi 6.5 (86. Tomas Suslov -), Azor Matusiwa 6.5, Mohamed El Hankouri 6.5 (86. Patrick Joosten -), Ramon Pascal Lundqvist 6 (81. Daniël van Kaam -), Arjen Robben 8 (81. Jørgen Strand Larsen -), Alessio Da Cruz 8 (68. Paulos Abraham 6.5).

Man of the match: Arjen Robben

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen