Stekelenburg of Bijlow? De Boer lijkt keuze al te hebben gemaakt

Stekelenburg of Bijlow? De Boer lijkt keuze al te hebben gemaakt

9 mei 2021 – Frank de Boer moet bij het maken van zijn EK-selectie een aantal lastige knopen doorhakken, maar lijkt er al uit te zijn als het gaat om zijn doelmannen. Jasper Cillessen, Tim Krul en Maarten Stekelenburg zullen afgaande op de uitspraken die de bondscoach van het Nederlands elftal zondagochtend in het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie deed het keepersgilde van Oranje vormen.

Ondanks dat hij door een blessure een groot deel van het seizoen miste, lijkt Cillessen een zekerheidje in de EK-selectie. Dat geldt ook voor Tim Krul, die zich onlangs met Norwich City tot kampioen van het Championship kroonde. Maarten Stekelenburg maakte in maart zijn rentree in de Oranje-selectie en lijkt op een nieuwe uitnodiging te kunnen rekenen.

"Maarten staat er heel goed voor, hij maakt een heel goede indruk", vertelde De Boer. De bondscoach gaat de Ajax-doelman waarschijnlijk de voorkeur geven boven Justin Bijlow van Feyenoord. "Bijlow maakt op dit moment ook een heel steady indruk. Hij heeft natuurlijk veel blessures gehad. Door zijn enthousiasme heeft hij zichzelf misschien niet in bescherming genomen." Bijlow zal waarschijnlijk niet met het grote Oranje, maar met Jong Oranje naar het EK gaan. "Die kans is wel groot."

Wie de eerste doelman van het Nederlands elftal wordt, weet De Boer nog niet. "Er is nog steeds geen nummer één. Jasper heeft weer gekeept en een heel goede indruk achtergelaten. Maarten speelt nu alles en Tim heeft alles gespeeld. Zij zullen zich moeten bewijzen."

gerelateerd