Robben ondanks hekel aan kunstgras in de basis bij Groningen

9 mei 2021, 12:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ondanks zijn hekel aan kunstgras komt Arjen Robben zondag in actie in het uitduel met FC Emmen. De 37-jarige aanvaller van FC Groningen staat zondag zelfs in de basis op de Oude Meerdijk.

Het is de tweede keer dit seizoen dat Robben in een competitiewedstrijd aan de aftrap verschijnt. De laatste keer was in de allereerste speelronde tegen PSV, toen de aanvoerder na een halfuur geblesseerd uitviel. Robben kwam daarna nog drie keer als invaller in actie voor de Groningers.

Voor het seizoen had Robben besloten om wedstrijden op kunstgras, zoals het uitduel met Emmen, te mijden. Vanwege zijn blessuregevoeligheid wil hij eigenlijk alleen op een echte grasmat voetballen. Robben zet zondag zijn principes opzij en staat op het veld als om 12.15 uur het eerste fluitsignaal klinkt.

Zaterdag, na de afsluitende training, heeft Robben een knoop doorgehakt over zijn inzetbaarheid tegen Emmen. "Het zegt heel veel over Arjen Robben dat hij toch bereid is om op kunstgras te voetballen, over hoe hij erin staat en hoe graag hij dit team en deze club wil helpen. Ik ben er ontzettend blij mee, omdat ik denk dat we hem in deze fase heel goed kunnen gebruiken. Hij is eigenlijk de enige jongen in onze selectie om op het hoogste niveau bovenin mee te spelen", vertelt trainer Danny Buijs bij ESPN.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen