De Boer houdt deur open voor Van Dijk, Blind herstelt snel

9 mei 2021, 11:22

Frank de Boer heeft goede hoop dat Daley Blind op tijd hersteld is om mee te kunnen doen aan het EK. De 31-jarige verdediger van Ajax herstelt voorspoedig van zijn enkelblessure en ligt volgens de bondscoach van het Nederlands elftal zelfs voor op schema. Achter de naam van Virgil van Dijk staat nog altijd een groot vraagteken.

In het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie wordt De Boer zondagochtend gevraagd naar een blessure-update over Van Dijk en Blind. "Ik bel ze niet elke dag. Ik ga niet Virgil bellen en vragen: hoe heb je vandaag getraind? Om de drie weken bel ik en deze week zal ik dat ook doen omdat we de voorlopige selectie moeten bekendmaken. Het is uiteindelijk aan hem, of hij er klaar voor is. Ik kan me goed voorstellen dat hij in een spagaat zit."

Van Dijk liep op 17 oktober vorig jaar een zware knieblessure op en is sindsdien niet meer in actie gekomen. "We hebben het ook meegemaakt met Memphis. Die heeft toen nog twee wedstrijden gespeeld voordat het EK zou beginnen. Dat was een ongelooflijk herstel. Iedereen die zo'n blessure heeft gehad, weet dat het heel erg oppassen is. Ik kan niet in zijn hoofd en niet in zijn lichaam kijken. Dat we hem erbij willen hebben, staat buiten kijf."

Blind lijkt het EK wel te halen. "Hij heeft een heel andere blessure. Wat ik heb gehoord is dat hij er op dit moment goed voor staat en zelfs op voorloopt op schema. Als alles goed gaat, dan zal hij erbij zitten en kan hij 28 mei al aansluiten. Dan heeft hij nog tijd genoeg."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen