'Overmars reist naar Denemarken af om Ajax-doelwit te bekijken'

'Overmars reist naar Denemarken af om Ajax-doelwit te bekijken'

9 mei 2021 – Het leek er afgelopen winter op dat Ajax zich zou gaan versterken met Kamaldeen Sulemana, een negentienjarige Ghanese aanvaller van FC Nordsjaelland. De transfer ging niet door, maar de Amsterdamse interesse in de vleugelspeler is nog niet verdwenen. Volgens The Daily Mail reist directeur voetbalzaken Marc Overmars maandag af naar Denemarken om Sulemana in actie te zien.

In het Farum Park speelt Nordsjaelland maandagavond de topper tegen FC Kopenhagen. Overmars zal dan volgens het Engelse medium op de tribune zitten om de creatieve Ghanese voetballer in levenden lijve in actie te zien. Ajax hoopt dat Sulemana in navolging van Mohammed Kudus ook de overstap van de Deense club naar de kampioen van de Eredivisie maakt. Daarvoor zullen de Amsterdammers wel diep in de buidel moeten tasten.

Sulemana is namelijk een allesbehalve goedkoop doelwit. In april deed het gerucht de ronde dat Ajax een bod van 11,5 miljoen euro op de aanvaller had uitgebracht. Het bod werd afgewezen door Nordsjaelland, dat schermt met interesse van andere clubs. Onder meer Manchester United en Bayer Leverkusen willen zich naar verluidt ook versterken met 'het grootste Ghanese talent sinds Michael Essien'.

Ajax zal dus waarschijnlijk met een hoger bod op de proppen moeten komen om Sulemana los te weken bij Nordsjaelland. De aanvaller was dit seizoen goed voor negen doelpunten en zes assists in 25 wedstrijden in de Deense competitie. In oktober maakte hij zijn debuut in het nationale elftal van Ghana.

gerelateerd